در کارا گیربکس تست، عیب یابی و مشاوره رایگان است
علت و دلایل روشن شدن چراغ گیربکس یا چراغ چک گیربکس اتوماتیک
روشن شدن چراغ گیربکس اتوماتیک از موارد رایج در خودروهای اتوماتیک است. این چراغ اطلاعاتی در مورد وضعیت گیربکس به راننده میدهد و نشانگر مشکل در مجموعه انتقال قدرت است.
روشن شدن این چراغ بمنزله هشدار بوده و دلایل و عوامل مختلفی دارد. بنابراین ریشهیابی و تعمیر بههنگام قسمتهای آسیبدیده بسیار ضروری است. نادیده گرفتن این هشدار، میتواند هزینه زیادی در بر داشته باشد و منجر به از کار افتادن خودرو شود. ما در این مقاله به بررسی دلایل روشن شدن چراغ گیربکس یا چراغ چک گیربکس اتوماتیک میپردازیم و در نهایت روشهای پیشگیری و تعمیر آنهارا بیان میکنیم.
6دلیل اصلی روشن شدن چراغ چک گیربکس اتوماتیک چیست؟
در بیشتر مواقع خرابیهای گیربکس اتوماتیک به دلیل گرم شدن بیش از حد است. روغن گیربکس وظیفه روانکاری و خنک کردن دندهها را دارد و اگر بصورت دورهای بازرسی و تعویض نشود، باعث گرمای بالا و فرسودگی و شکستن چرخدندهها میشود. گفته میشود که با کاهش 20 درجه ای میانگین دمای گیربکس، طول عمر ماشین 30000 تا 60000 مایل افزایش مییابد.
دلایل دیگری که باعث گرمای بالای روغن گیربکس میشود شامل:
- روغن گیربکس سوخته
- بکسل سنگین
- شیر برقی معیوب
- خرابی ترمزها و کلاچها
- خطاهای نرم افزاری و یا ECU
- کم بودن سطح روغن گیربکس یا نشت آن
روغن گیربکس سوخته
سوختگی روغن گیربکس می تواند باعث گرمای بیش از حد گیربکس شود. اگر سیال سوخته باشد، ماهیت خود برای خنککاری و روانکاری را ازدست میدهد. روغن گیربکس سوخته، سیاه و تیره بوده و براحتی از روغن گیربکس سالم قرمز رنگ قابل تشخیص است. این روغن بعنوان ماده حیاتی گیربکس شناخته میشود و بدون آن گیربکس اتوماتیک معنایی ندارد. بنابراین بازرسی و تعویض بههنگام آن ضروری است.
بکسل سنگین
یدککشی یا همان بکسل کردن ماشینهای سنگین، فشار زیادی بر گیربکس اتوماتیک وارد میکند و باعث داغ شدن آن میشود و این داغشدن به گیربکس آسیب میزند. به همین خاطر توصیه می شود که اگر مجبور به اینکار هستید با حداقل سرعت حرکت کنید تا فشار کمتری بر گیربکس اتوماتیک خودرو وارد شود. دلیل دیگر این است که بههنگام کشیدن ماشینهای سنگین، ورود هوا به رادیاتور کمترشده و موتور بیش از حد داغ میشود. در اینجا اهمیت کیفیت روغن گیربکس در خنککاری مشخص میشود.
شیر برقی خراب
فشار روغن در مدارها سبب جابجایی چرخدندهها شده و تعويض دنده در گیربکسهای اتوماتیک را بدنبال دارد، این فشار توسط شیربرقی تنظیم میشود. اگر شیر برقی معیوب باشد، اجازه میدهد تا روغن بیش از حد به داخل یا خارج جریان یابد و باعث گرمای بیش از حد گیربکس میشود. خراب شدن بخش کوچکی در شیر برقی باعث روشن شدن چراغ s و برف میشود که در این حالت گیربکس در حالت دنده ۳ گیر کرده و امکان خارج کردن آن وجود ندارد. معمولاً با خاموش و روشن کردن مجدد خودرو میتوان دنده را از حالت گیر درآورد. اگر مشکوک به داغ شدن گیربکس هستید در نزدیکترین زمان به تعمیرگاه معتبر مراجعه نمایید.
خرابی ترمزها و کلاچها:
چنانچه هرکدام از ترمزها و کلاچهای موجود در گیربکسهای اتوماتیک مستهلک شوند و روغن کافی به پشت کاسه کلاچ نرسد، چراغ هشدار گیربکس اتوماتیک روشن میشود. برای حل این مشکل ابتدا روغن گیربکس را چک کنید که سطح کافی داشته باشد و نسوخته باشد. اگر چراغ همچنان روشن ماند باید به تعمیرگاه تخصصی مراجعه نمایید.
خطاهای نرم افزاری و یا ECU
از دلایل دیگر روشن شدن چراغ هشدار گیربکس اتوماتیک، ایراد در ECU است. قطع شدن ارتباط کابل کامپیوتر خودرو، کثیف شدن سوکتهای ارتباطی و نقص در تأمین ولتاژ و برق مورد نیاز از دلایل روشن شدن چراغ هشدار گیربکس اتوماتیک است. این خطاها ممکن است به دلیل بروز خطا در سیستمهای الکترونیکی و نرمافزاری خودرو رخ دهند. در چنین شرایطی ابتدا روغن گیربکس را چک کنید و آنرا تعویض کنید، اگر مشکل ادامه یافت حتماً به مراکز معتبر مراجعه نمایید.
کم بودن سطح روغن گیربکس و یا نشت آن
همانطورکه پیشتراشاره کردیم، وظیفه روغن گیربکس خنککاری و روانکاری است. اگر گیربکس اتوماتیک روغن کافی نداشته باشد، گرمای تولیدی توسط چرخ دنده ها بخوبی خنک و رفع نمیشود. این حالت باعث گرم شدن بیش از حد چرخ دنده ها و خرابی آنها میشود. همچنین ، اگر ساییدگی واصطکاک در جعبه دندهها رخ دهد، منجر به گرم شدن بیش از حد گیربکس میشود.
در برخی شرایط روغن گیربکس از پایین ماشین نشت میکند و باعث کاهش سطح آن میشود. این عوامل باعث روشن شدن چراغ هشدار گیربکس اتوماتیک خودرو شده و نیازمند توجه به شرایط خودرو میگردد. بنابراین روغن گیربکس نقش اساسی در عملکرد گیربکس دارد و تعویض بهنگام آن باعث پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات میشود.
چگونه از بروز عوامل روشن شدن چراغ گیربکس اتوماتیک یا چراغ چک جلوگیری کنیم؟
در این مقاله 6 دلیل اصلی روشن شدن چراغ گیربکس اتوماتیک را بررسی کردیم. باتوجه به دلایل ارائه شده، گرم شدن گیربکس اتوماتیک اصلیترین عامل روشن شدن چراغ چک یا چراغ هشدار گیربکس اتوماتیک است. گرمای بیش از حد گیربکس میتواند ناشی از عوامل مختلفی همچون روغن گیربکس سوخته، بکسل ماشین سنگین،کمبود روغن گیربکس، شیر برقی خراب، ایراد بخش برق وخرابی ترمز باشد.
این مشکل ممکن است برای بسیاری از رانندگان اتفاق بیفتد، عدم بررسی و نگهداری منظم از دیگر دلایل عمده روشن شدن چراغ چک است. تعمیرات منظم و نگهداری خودرو باعث حفظ کارایی آن میشود. از نگهداری و سرویسدهی دورهای مرتب خودرو در تعمیرگاه های معتبر غافل نشوید و در انتخاب روغن گیربکس مناسب دقت کنید. اگر علائمی مثل روشنشدن چراغ چک موتور و گیربکس را دیدید یا در تعویض دنده دچار مشکل شدید، تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس بهترین گزینه برای شماست.
تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس با کادر متخصص و مجرب خود به شما در زمینه های تعمیر گیربکس اتوماتیک:عیبیابی، تعویض روعن گیربکس، خرید قطعاتگیربکس، سرویس اورهال گیربکس اتوماتیک مشاوره وکمک میکنند. تیم تخصصی کاراگیربکس در کمترین زمان، بالاترین سطح خدمات را ارائه میدهند .خبر خوب دیگر اینکه نگران حمل خودرو خود نباشید چون میتوانید بدون معطلی یا مراجعه به تعمیرگاه، درخواست خودرو بر دهید، همچنین در اتمام کار گارانتی تعمیر دریافت میکنید تا خیالتان از بابت تعمیر خودر راحت باشد.