وبلاگ

بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک

علت و دلایل داغ کردن و بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک

قبل از اینکه بخواهیم در مورد دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک صحبت کنیم، بد نیست بدانید که بیش از 85 درصد از خرابی‌های گیربکس اتوماتیک به دلیل داغ شدن گیربکس بوده و اگر محیط گیربکس بیش از اندازه گرم باشد، عمر مفید گیربکس کاهش می‌یابد.

در نتیجه بهتر است از خنک بودن گیربکس خودروی خود اطمینان حاصل کنید تا آسیبی به گیربکس وارد نشود، توجه داشته باشید که بی‌اعتنایی به داغ بودن گیربکس ممکن است هزینه های هنگفتی برای تعمیر در پی داشته باشد. اگر گیربکس خودروی شما اتوماتیک است و نسبت به دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک اطلاعاتی ندارید، بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

روغن گیربکس

گیربکس‌های اتوماتیک به لطف فشار هیدرولیک کار می‌کنند. در این نوع گیربکس، تمام قسمت های گیربکس در روغن هیدرولیک مخصوصی که برای گیربکس در نظر گرفته شده است غوطه ور می‌شود و مبدل گشتاور که به عنوان کلاچ در گیربکس‌های اتوماتیک عمل می‌کند، از طریق چرخش گرما تولید می‌کند و دمای روغن را افزایش می‌دهد.

اصطکاک با روغن در گیربکس ممکن است تمامی قسمت های گیربکس را درگیر کند و باعث گرم شدن بیش‌ازحد گیربکس شود. با افزایش دما گیربکس و روغن موجود در آن در فاز اولیه مشکلی ایجاد نمی‌شود اما بعد از چند ساعت که گیربکس به کار خود ادامه می‌دهد دمای روغن به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و این گرما به سوپاپ‌ها فشار وارد می‌کند و عملکرد گیربکس را با مشکل روبه‌رو می‌کند، در نتیجه کاهش سطح روغن گیربکس و کثیف بودن روغن گیربکس را می‌توان دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک دانست.

بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک

آب و هوا

یکی از دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک هوای گرم است. مطمئنا رانندگی برای مدت طولانی در هوای گرم باعث می‌شود تا دمای سیال افزایش پیدا کند که این امر سبب می‌شود تا گیربکس نیز داغ شود و دما گیربکس اتوماتیک بالا برود.

طبیعتا داغ کردن و بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک در فصل گرما بیشتر بوده و این امر در فصل سرما کمتر رخ می‌دهد. در صورتی که در هوای گرم برای مدت زمان زیادی رانندگی می‌کنید و احساس کردید عملکرد گیربکس با مشکل روبه‌رو شده است بایستی سریعا به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.

ترافیک

بالارفتن دمای گیربکس در شهرهای شلوغ به مراتب بیشتر از شهرهای کم جمعیت است. در ترافیک های سنگین و در صورتی که دائما در ترافیک هستید، طبیعتا فشار بیشتری به گیربکس وارد می‌شود زیرا با هر ایست کامل و شروع به حرکت دوباره دائما گیربکس اتوماتیک در حال فعالیت بوده و این امر از دیگر دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک به شمار می‌رود.

خرابی شیر برقی

شیر برقی گیربکس میزان سیال عبوری از گیربکس را کنترل می‌کند. در صورت بروز نقص، مایع کافی به گیربکس پمپ نمی‌شود و باعث گرم شدن بیش از اندازه گیربکس می‌شود. شیر برقی جزو قطعاتی است که وقتی با مشکل روبه‌رو می‌شود بایستی آن را تعویض نمود.

اگر نمی‌دانید که شیر برقی خودروی شما با مشکل مواجه شده یا سالم است، می‌توانید به کارا گیربکس مراجعه کنید تا با دیاگ رایگان نسبت به عملکرد شیر برقی اطمینان حاصل کنید.

در نتیجه یکی از دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک را می‌توان نقص در عملکرد شیر برقی دانست که اگر به‌موقع این نقص و خرابی رفع نشود، ممکن است به گیربکس آسیب‌های جدی وارد کند و هزینه تعمیر گیربکس را افزایش دهد.

سوختن روغن گیربکس

روغن سوخته شده در گیربکس می‌تواند جزو دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک محسوب شود. هنگامی که روغن گیربکس می‌سوزد، توانایی خود را برای دفع گرما از دست می‌دهد و باعث گرم شدن بیش‌ازحد گیربکس اتوماتیک می‌شود.

توجه داشته باشید که گاهی اوقات سوختن روغن گیربکس در موارد شدید ممکن است سبب شکستن کامل گیربکس اتوماتیک شود، به همین خاطر بهتر است سرویس‌های دوره‌ای خودروی خود را جدی بگیرید تا در زمان مقرر نسبت به تعویض روغن اقدامات لازم صورت گیرد.

تاثیر ترافیک بر دما گیربکس

بکسل و بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک

بکسل سنگین می‌تواند یکی از دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک باشد. هنگام بکسل بارهای سنگین، فشار اضافی روی گیربکس می‌تواند باعث گرم شدن بیش‌ازحد گیربکس شود. این امر به این دلیل است که گیربکس برای حرکت دادن خودرو باید بیش‌ازحد معمول توان بگذارد که این امر سبب بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک می‌شود، اگر بکسل و یدک کشی را مرتب انجام دهید ممکن است گیربکس نتواند گرمای اضافی را تحمل کند و این امر به گیربکس آسیب وارد می‌کند.

نحوه رانندگی

از دیگر دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک می‌توان به عادات بد رانندگی اشاره نمود، ازجمله این عادات شتاب گیری ناگهانی، ترمزگیری ناگهانی و یا تعویض دنده از D به R و یا بلعکس در زمان حرکت است که به گیربکس فشار وارد می‌کند و ممکن است دمای گیربکس را افزایش دهد.

اگر عادات بد رانندگی با گیربکس اتوماتیک را کنار نگذارید ممکن است گیربکس را با مشکلات جدی روبه‌رو کنید، در صورتی که برای تعمیر گیربکس اتوماتیک به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از آن‌ها مشاوره رایگان دریافت کنید.

چه زمانی باید به تعمیرگاه مراجعه نمود؟

معمولا علائم داغ کردن و بالا رفتن دما گیربکس اتوماتیک با مواردی چون لغزش گیربکس، بوس سوختگی، صداهای غیرعادی از گیربکس و نشت روغن گیربکس همراه است. در صورتی که این علائم را مشاهده کردید و متوجه تغییر عملکرد گیربکس اتوماتیک شده‌اید بایستی سریعا به تعمیرگاه معتبر گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که سرویس‌های دوره‌ای می‌تواند تا حد زیادی از خرابی و داغ شدن گیربکس جلوگیری کند زیرا قبل از اینکه گیربکس با مشکل جدی روبه‌رو شود، در زمان سرویس و بازدید دوره‌ای عیب یابی می‌شود و اگر ایرادی در عملکرد گیربکس وجود داشته باشد، قبل از اینکه خودرو را با مشکل مواجه کند رفع خواهد شد.

داغ شدن گیربکس اتومات

سخن پایانی

اگر دمای گیربکس خودروی شما افزایش پیدا کرد و احساس کردید گیربکس در حال داغ شدن است، باید در اسرع وقت خودرو را نزد تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک ببرید تا پس از شناسایی دلایل داغ کردن گیربکس اتوماتیک نسبت به رفع ایرادات اقدامات صورت گیرد. همچنین توجه داشته باشید که ادامه رانندگی با گیربکس داغ می‌تواند منجر به آسیب قابل توجه یا حتی خرابی کامل گیربکس شود.

ما در کارا گیربکس با بهره‌گیری از افراد متخصص در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک تمام تعمیرات خودروی شما را ضمانت می‌کنیم و پس از شناسایی و رفع ایرادات گیربکس گارانتی بلند مدت به مشتریان ارائه می‌دهیم.