وبلاگ

 گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک

عامل اصلی گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک خودرو

شاید شما هم تجربه کرده­اید که علی­رغم گاز دادن به ماشین، حرکت رو به­جلویی ندیده­اید؛ این مشکل اصطلاحاً به گاز هرز خوردن ماشین معروف است، در این مقاله به بررسی علل گاز هزر خوردن ماشین­های گیربکس اتوماتیک و چگونگی حل و تعمیر آن می­پردازیم.

چگونه بفهمیم گاز هرز خودرو اتفاق افتاده؟

گاز هرز خوردن زمانی اتفاق می­افتد که با فشار دادن پا روی پدال­گاز،­ حرکت رو به جلویی اتفاق نمی­افتد، این مشکل مربوط به گیربکس و جعبه ­دنده‌ها است.

وظیفه اصلی سیستم گیربکس، دریافت نیروی گشتاور از موتور و انتقال به محور چرخ­هاست که در صورت خرابی، عدم سرویس و تعمیر گیربکس اتومات به ­موقع، باعث آسیب رسیدن به چرخ­دنده ها می­شود و اصطلاحاً نیرو به چرخ­ها منتقل نمی­شود و خورو حرکت نمی­کند.

 گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک

دلایل اصلی گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک:

  1. استهلاک صفحه­کلاج
  2. مشکل ECU
  3. فیلتر سوخت کثیف
  4. خراب شدن صفحه های آزبست دار
  5. سوختن باند ترمزها
  6. کم شدن و نشت روغن گیربکس
  7. خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک

ایراد کلاج و صفحه کلاج

گاز هرز خوردن معمولاً مربوط به کلاچ وصفحه­کلاچ است ابتدا باید فشار روغن بررسی گردد، اگر فشار روغن از سطح مینیمم کاهش یافته باشد کلاچ نمی تواند اتصال مناسبی داشته باشد و در نتیجه محور انتقال قدرت از موتور به چرخ ها قطع می شود و باعث حرکت نکردن خودرو می­شود.

همچنین ممکن است صفحه­کلاچ ساییده یا فرسوده شده باشد، لذا کنترل فشار روغن و تعویض روغن گیربکس به­ هنگام صفحه ­کلاچ با سرویس­ های دوره­ای امری ضروری است.

صفحه کلاچ گیربکس اتومات

مشکلات ECU

یک خطا در مغز خودرو یعنی واحد کنترل الکترونیکی (ECU) نیز می تواند دلیل شتاب ندادن خودروی شما هنگام فشردن پدال­گاز باشد.ECU وظیفه تنظیم کردن بخش‌های مختلف را به عهده دارد.

اگر یک یا چند سنسور آن به درستی کار نکنند، ECU ممکن است خوانش های نادرستی ارائه دهد یا حتی ممکن است ارسال داده‌های مربوط به وضعیت بخش‌های مختلف موتور توسط سنسورها به ایسیو به‌درستی صورت می‌گیرد. اما ECU قادر نباشد اطلاعات را به‌درستی پردازش کند. در نتیجه نمی‌تواند دستورات مناسب برای تنظیم عملکرد خودرو صادر کند و منجر به توقثف خودرو می­شود، برای جلوگیری از این مشکل، مراجعه به سرویس­کار خودرو ضروری است.

فیلتر سوخت کثیف

وظیفه این قطعه، فیلتر کردن کثیفی­های موجود در سوخت ورودی موتور خودرو است. اگز از فیلتر کثیف استفاده شود، راندمان جداسازی ذرات کاهش می­یابد و فیلتر مسدود می­شود و سوخت تمیز و کافی موتور تأمین نخواهد شد و در نهایت مانع شتاب­گیری خودرو در هنگام حرکت خواهد شد. این مورد معمولاً با صدای ناله همراه است. مورد خطرناک تر، پاره شدن فیلتر بتزین است که تبعات هزینه بر زیادی بدنبال دارد، بنابراین تعویض به­هنگام فیلتر سوخت و جایگزینی فیلتر جدید ضروری است.

ecu خودرو

خراب شدن صفحه های آزبست دار

در ساخت لنت ترمز و صفحه کلاچ از آزبست استفاده می­شود، آزبست های لنت ترمز باعث خاصیت استحکام و سخت­شدگی می­شود، لنت­های ترمز از تابیدن الیاف آزبست با رشته سیم­های نازک و آمیختن با محلول سیلیکاتی در دمای بالا حاصل می­شوند.

اگر آزبست صفحه‌ها در اثر غبار از بین رود، صفحه­ها و پلیت­ها در زمان پرس شدن توانایی قفل هاپ سنتر را برای انتقال نیرو در کاسه از دست می­دهند و این باعث گاز هرز خوردن گیربکس خودرو میشود، البته در بطور کلی استفاده از این صفحات آزبست­دار (بعلت سرطان­زا بودن) توصیه نمی­شود.

سوختن باند ترمز

باند ترمز گیربکس یکی از قطعات مهم گیربکس‌های اتوماتیک است که وظیفه کاهش سرعت و توقف چرخ‌دنده‌ها هنگام تعویض دنده را بر عهده دارد. باند ترمز در اثر سوختن نمی تواند فشار کافی  را بر روی مجموعه خورشیدی یا کریر وارد کند تا بیشترین گشتاور در حجم کم تولید شود در نتیجه مجموعه در زمان قفل شدن متحرک می ماند و ماشین دچار گاز هرز می­شود، برای جلوگیری از این مشکل، سرویس­های دوره ای مجموعه باندترمز و گیربکس در تعمیرگاه­های معتبرضروری است.

روغن گیربکس اتومات

کم شدن و نشت روغن گیربکس

کم شدن روغن گیربکس از عوامل گاز هرز خودرو می­باشد ولی از کجا بفهمیم که روغن گیربکس کم شده است، اولین نشانه، گرمای بیش‌ از حد سیستم گیربکس اتوماتیک است، روغن گیربکس سطح دمای ثابتی را در گیربکس شما حفظ می‌کند. 

بنابراین، اگر سطوح دما به‌طور ناگهانی بالاتر از حد معمول باشد، می­تواند هشداری بر کم شدن سطح روغن گیربکس باشد، دومین نشانه، مشکلات در تعویض دنده است، کمبود روغن باعث تغییر جفت دنده­های فعال می­شود، سومین مورد نشت روغن از خودرو است، به­هنگام پارک روغن به دلیل فشار داخلی شروع به نشت می‌کند.

البته تمام خودروهای امروزی مجهز به سنسورهای نمایش داخلی  وضعیت خودرو هستند. در مورد درایو قدرت، تقریباً در هر اتومبیل یک چراغ «چک موتور» اختصاصی وجود دارد. با این‌حال، چراغ چک موتور نشان‌دهنده بسیاری از مشکلات جزئی و همچنین عمده ایجادشده در موتور شما است، بنابراین در صورت مشاهده این علائم و چراغ چک موتور، حتما به تعمیرگاه معتبر مراجعه نمایید.

خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک

ساعت گیربکس مجموعه ای از سوپاپ­ها و مجاری انتقال روغن است که فشار روغن گیربکس را در مقاطع مختلف تنظیم می­کند و به همین دلیل عملکرد گیربکس کاملا وابسته به ساعت آن است. در واقع با فشار روغنی که توسط ساعت گیربکس اتومات تنظیم می گردد والف­های روغن عمل کرده و در نتیجه تعویض دنده انجام می شود.

حال اگر ساعت گیربکس به درستی عمل نکند تعویض دنده معکوس صورت می گیرد. کاهش کیفیت و یا سطح روغن می تواند تاثیر زیادی بر عملکرد این قطعه بگذارد، خرابی فیلتر روغن گیربکس اتومات باعث می­شود ذرات ریز در ساعت گیربکس ورود کرده و مشکلات متعددی را برای مجاری عبور روغن و سوپاپ­ها به همراه داشته باشند. در کنار این موارد می توان به سایش تدریجی سوپاپ­ها نیز اشاره کرد که به افت فشار روغن در گیربکس اتوماتیک منجر می شود.

ساعت یا پمپ روغن گیربکس اتومات

چگونه از هزر خوردن گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم؟

بعد از بررسی علل گاز هرز خوردن و حرکت نکردن خودرو، شناخت روش­های پیشگیری و تعمیر، اهمیت ویژه­ای دارد. با گذشت زمان قطعات گیربکس مانند بقیه قطعات خودرو فرسوده می­شوند. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است، از نگهداری و سرویس­دهی دوره­ای مرتب خودرو در تعمیرگاه های معتبر غافل نشوید، البته نگران پیدا کردن تعمیرگاه معتبر نباشید چون ما قبلاً این کار را برایتان کرده ایم، تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس دقیقاً جایی ایست که باید به آن مراجعه کنید.

تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس با کادر متخصص و مجرب خود  به شما در زمینه های عیب ­یابی، خرید قطعات ­گیربکس، سرویس اورهال گیربکس اتوماتیک مشاوره و کمک می ­کنند، خبر خوب دیگر اینکه نگران حمل خودرو خود نباشید چون می­توانید بدون معطلی یا مراجعه به تعمیرگاه، درخواست خودرو بر دهید، همچنین در اتمام کار گارانتی تعمیر دریافت می­کنید تا خیالتان از بابت  تعمیر خودر راحت باشد.

منابع:

https://carfromjapan.com/article/car-maintenance/5-causes-car-wont-accelerate