در کارا گیربکس تست، عیب یابی و مشاوره رایگان است
علت اصلی کمجون شدن و بیجون شدن گیربکس اتوماتیک چیست؟
حتماً میدانید که گیربکس اتوماتیک جز اصلیترین قسمتهای ماشین شماست، از آنجایی که گیربکس مسئول انتقال نیرو است، مشکلات انتقال داخلی آن میتواند منجر به بروز مشکلات شتاب شود. فرض کنید موتور شما در حال تولید نیرو است، اما گیربکس شما این قدرت را به چرخ ها نمیرساند. بدون این مرحله حیاتی، راننده احساس میکند که ماشین کند است یا اصلاً تمایلی به حرکت ندارد.
در چنین شرایطی راننده احساس میکند که گیربکس اصطلاحاً بیجون است و توانایی حرکت ندارد. شناسایی مشکلات گیربکسهای اتوماتیک و تعمیرات بموقع آن در مراکز تخصصی در حفظ کارآیی گیربکس شما ضروری است.
ما در این مقاله به بررسی نشانهها ،دلایل و روشهای حل مشکل کمجون شدن یا بیجون شدن گیربکس اتوماتیک میپردازیم.
نشانههای کمجون شدن و بیجون شدن گیربکس اتوماتیک چیست؟
1-روشن بودن چراغ چک
چراغ "Check Engine" به شما کمک کند تا متوجه مشکلی در سیستم گیربکس خود شوید.
گیربکس شما حاوی حسگرهای متعددی است که می توانند هر چیزی غیرعادی را در گیربکس شما تشخیص دهند. این سنسورها سیگنالهایی را به رایانه شما ارسال میکنند که مشکلی وجود دارد. سپس چراغ چک موتور، آن پیغام را برای شما ارسال می کند که مشکلی وجود دارد. بنابراین اگر چراغ چک روشن شد و حس کردید مشکلی در گیربکس اتوماتیک وجود دارد یا کمجون است، حتماًآنرا جدی بگیرید. و هرچه سریعتر برای تعمیر گیربکس اتومات خود اقدام کنید
2-بوی سوختن
یکی از شایع ترین دلایل بوی سوختگی ، گرم شدن بیش از حد روغنگیربکس است. مایع گیربکس شما نقش بسیار مهمی در محافظت از گیربکس اتوماتیک دارد. هنگامی که توانایی روانکاری مایع گیربکس کاهش یابد، باعث ایجاد اصطکاک مخرب بین تمام قطعات می شود و این اصطکاک باعث تجزیه قطعات میشود. همه این مشکلات با هم در نهایت منجر به کمجون شدن گیربکس و خرابی آن میشوند.
3-صدا و نویز
صداهای عجیب و شبیه هقهق یا ناله که از ماشین شما میآید، نشانهی مشکلی در گیربکس اتوماتیک شماست. گاهی این صدا بعلت بالانس نبودن میزان روغن گیربکس است که باید آنرا کنترل کرد. بنابراین اگر به چنین نشانههایی برخوردید یعنی ماشین شما نیاز به سرویس توسط یک مکانیک خودرو حرفه ای دارد.
مواردی که باید در کمجون بودن گیربگس اتوماتیک بررسی شوند:
سطح ناکافی یا بی کیفیت بودن روغن گیربکس
سطح ناکافی روغن گیربکس با خرابی آن رایج ترین مشکل کمجون بودن گیربکس اتوماتیک است، ولی اگر بموقع تشخیص داده شود، راحتترین نیز هست. روغن گیربکس، مایه حیات گیربکس اتوماتیک است. گیربکس اتوماتیک بدون مایع گیربکس کافی نمی تواند به درستی کار کند. علاوه بر این، روغن گیربکس باید از کیفیت کافی برخوردار باشد. در واقع هیچ مشکلی در گیربکس اتوماتیک وجود ندارد که ناشی از کمبود روغن گیربکس و یا کیفیت آن نباشد. بررسی و پر کردن روغن گیربکس بسیار ساده و کمهزینه است. با این حال، اگر مشکلی در گیربکس اتوماتیک خود احساس کرده اید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که مایع خود را بررسی کنید.گاهی اوقات هم سطح روغن گیربکس کافی است اما خود سیال تجزیه می شود. روغن گیربکس خوب یک رنگ مایل به قرمز و شفاف دارد. بوی نامطبوع یا تغییر رنگ یک هشدار است، بنابراین به این سیال پراهمیت توجه کنید .
سر خوردن
گیربکس های اتوماتیک بعضاً دچار لیز خوردن میشوند. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که گیربکس از یک دنده خارج میشود و به دنده دیگری میرود. گیربکس لغزنده باعث میشوند تا خودرو در شتابگیری با مشکل مواجه شود و راننده احساس کند که گیربکس اتوماتیک نیروی کافی ندارد یا اصطلاحاً کم جون شده است.
لغزش گیربکس می تواند ناشی از کمبود مایع انتقال باشد. همچنین می تواند به دلیل فرسوده شدن یا شکسته شدن باندهای گیربکس، کلاچ ها یا دنده ها یا مشکلات سلونوئید باشد.
گرفتگی فیلتر انتقال
اهمیت فیلتر انتقال را نمی توان نادیده گرفت، چون همه آلودگیها را به دام میاندازد و از ورود آنها به پمپ و از توزیع در سراسر سیستم دنده جلوگیری میکند. ولی این کار، فیلتر را در معرض خطر گرفتگی قرار می دهد. هنگامی که فیلتر مسدود شود، وظیفه اصلی خود را انجام نمیدهد و راننده احساس میکند که گیربکس بیجون است. در نتیجه، فشار سیال درگیربکس اتوماتیک پایین میآید. کارشناسان توصیه می کنند فیلترهای انتقال در هر 30000 مایل (دو سال) تعویض شوند. بنابراین از فیلتر انتقال غافل نشوید. البته این مشکل با سرویس دهی دورهای گیربکس نزد تعمیرکاران ماهر قابل حل است.
مشکلات شیر برقی
شیر برقی وظیفه کنترل جریان سیال در سراسر اگیربکس اتوماتیک را بر عهده دارد. سطح پایین سیال و سایر مسائل الکترونیکی می تواند مقصر چالش های شیر برقی باشد. اگر گیربکس خودرو بدون هیچ نشانه ای از نشتی لیز خورد، شیر برقی را بررسی کنید. همچنین اگر احساس کردید گیربکس اتوماتیک شما مثل قبل نیست و کمجون شده است، حتما به تعمیرکار ماهر مراجعه نمایید.
چگونه از کمجون بودن یا بیجون بودن گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم؟
در این مقاله نشانهها و دلایل اصلی کمجون بودن گیربکس اتوماتیک را بررسی کردیم. باتوجه به دلایل ارائه شده، مشکلات روغن گیربکس، سرخوردن، گرفتگی فیلتر روغن، مشکلات شیربرقی از دلایل اصلی بیجون بودن گیربکسهای اتوماتیک اند. بسیاری از مشکلات گیربکس از اندک شروع می شود. نادیده گرفتن سیگنال هایی مانند علائم ذکر شده در بالا معمولاً منجر به تعمیرات بسیار پرهزینه می شود. عدم بررسی و نگهداری منظم نیز از دیگر دلایل کمجون بودن گیربکس اتوماتیک بشمار میآید. گیربکس اتوماتیک قلب خودرو شماست، از نگهداری و سرویسدهی دورهای مرتب خودرو در تعمیرگاههای تخصصی غافل نشوید و در انتخاب روغن گیربکس مناسب دقت نمایید. اگر علائمی مثل نشت روغن گیربکس از پایین ماشین، صداهای عجیب شبیه ناله کردن و یا روشنشدن چراغ چک گیربکس را مشاهده کردید، پیشنهاد ما این است که به تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس مراجعه نمایید. تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس با کادر متخصص و مجرب خود به شما در زمینه های عیبیابی، خرید قطعاتگیربکس، سرویس اورهال گیربکس اتوماتیک مشاوره وکمک میکنند. تیم تخصصی کاراگیربکس در کمترین زمان، بالاترین سطح خدمات را ارائه میدهند .خبر خوب دیگر اینکه نگران حمل خودرو خود نباشید چون میتوانید بدون معطلی یا مراجعه به تعمیرگاه، درخواست خودرو بر دهید، همچنین در اتمام کار گارانتی تعمیر دریافت میکنید تا خیالتان از بابت تعمیر خودر راحت باشد.
برخی از منابع محتوا:
• https://carfromjapan.com/article/car-maintenance/detecting-6-common-automatic-transmission-problems/
• https://www.motortrend.com/how-to/causes-automatic-transmission-failure-7-ways-destroy-transmission/
• https://www.placentiasuperservice.com/blog/7-most-common-automatic-transmission-problems