در کارا گیربکس تست، عیب یابی و مشاوره رایگان است
6 علت مهم لرزش در موتور و گیربکس اتوماتیک
احتمالاً شما نیز تجربه لرزش خودرو اتومات بههنگام رانندگی را دارید که میتواند اخطاری برای تعمیر گیربکس اتوماتیک باشد، البته کمی لرزش در هنگام رانندگی طبیعی است، اما اگر بیش از حد باشد باید بدنبال بررسی دلایل و راهحل آن باشیم،
لغزش گیربکس به هنگام تعویض دنده، مشکل ساز است چون ممکن است به دنده ای تغییر کند که با سرعت فعلی ماشین مطابقت ندارد پس دور موتور می چرخد ولی شتابی وجود ندارد یا اینکه ماشین به حالت خنثی میرود، لذا بررسی علل لرزش موتور و آشنایی با روش های تعمیر بموقع آن ضروری است.
نشانه های لرزش موتور و گیربکس اتومات چیست؟
شناخت نشانه های لرزش موتور در تعمیر آن نقش بسزایی دارد، بعنوان مثال اگر لرزش موتور در هنگام تعویض دنده باشد ناشی از روغن نامرغوب و یا نشت روغن گیربکس است و اگر لرزش ماشین در قسمت فرمان باشد، ناشی از ایراد بلبرینگهای چرخ است.
علاوه بر موارد بالا ، سایر نشانههای دیگر عبارتند از:
- چراغ چک موتور روشن
- چراغ چک گیربکس روشن
- مشکل در تعویض دنده یا تعویض سخت
- شتاب ضعیف
- چرخش دور موتور با صدای بلند
- صداهای عجیب از گیربکس
- کار نکردن کلاچ کار (گیربکس دستی)
- بوی سوختگی از کلاچ
- در گیر نشدن دنده عقب
بهتر است برای جلوگیری از هزینه های گزاف، بعد از احساس نشانه های بالا به تعمیرگاه های متخصص مراجعه نمایید، در ادامه به دلایل لرزش موتور میپردازیم.
دلایل اصلی لرزش موتور و گیربکس اتوماتیک:
خراب شدن توربین گیربکس اتومات
یکی از شایعترین دلایل لرزش و صدای گیربکس در ماشینهای اتومات، خرابی توربین است. توربین از اجزای مبدل گشتاور بوده و کار دیسک و صفحه را در گیربکس های اتوماتیک انجام میدهد. وظیفه اصلی آن، انتقال قدرت از موتور به گیربکس است، اگر همراه لرزش ماشین، مشکل پایین بودن شتاب خودرو دارید احتمالاً ایراد توربین است.
وجود نشتی در گیربکس
این مورد به کیفیت روغن گیربکس ومقدار آن بستگی دارد. ئر مورد نشتی روغن گیربکس اتومات یک مقاله کامل در وب سایت کارا گیربکس منتشر شده است پیشنهاد میکنیم آن مطلب را پیش از تماس با تعمیرکار مطالعه کنید.
کیفیت روغن گیربکس
استفاده از روغنهای باکیفیت و استاندارد، باعث کاهش درجهحرارت حاصل از اصطکاک در داخل گیربکس و روانتر شدن میشود و درنهایت لرزش کم میشود. اگر از روغن گیربکس بی کیفیت استفاده شود ، لرزش گیربکس و احساس آن در دسته دنده بیشتر میشود، همچنین باعث میشود تا گرمای ناشی از اصطکاک قطعات به خوبی دفع نشده و فشار بهینه داخلی نیز حفظ نشود.
مقدار روغن گیربکس
وظیفه اصلی روغن گیربکس کاهش اصطکاک در قطعات است، اگر روغن گیربکس کم باشد مبدل گشتاور نمیتواند به نرمی نیروی پیشرانه را به گیربکس منتقل کند و در نتیجه لرزش اتفاق میافتد، اگر روغن به سمت پایین خودرو نشت کند، با گیربکس تماس پیدا کرده و باعث میشود که دنده های گیربکس به خوبی یکدیگر را نگه ندارند.
بهترین راهکار و پیشگیری از این مشکل، تعویض بموقع روغن گیربکس و استفاده از روغنهای با کیفیت و استاندارد مخصوصاً در گیربکس های اتومات است.
خرابی و پارگی دسته گیربکس
دسته گیربکس برای اتصال به بدنه و شاسی میباشد که در صورت خرابی یا پارگی این دسته ها، گیربکس و بدنبال آن ماشین دچار لرزش میشود، همچنین اتصال نادرست آن نیز منجر به لرزش در رانندگی میشود.
خرابی بلبرینگ و چرخ دنده ها
احساس لرزش فرمان در ماشین مربوط به خرابی بلبرینگ ها و چرخ دنده هاست. خرابی این قطعات باعث میشود تا انتقال قدرت از موتور به گیربکس و از گیربکس به چرخ ها با مشکل مواجه شود و گیربکس دائماً دچار لرزش شود، لذا بررسی و تعویض بههنگام بلبرینگ ها در کاهش لرزش تأثیر بسزایی دارد.
شیر برقی گیربکس معیوب
وظیفه شیر برقی، باز و بسته کردن مسیر روغن برای تعویض دنده است. واحد کنترل گیربکس اطلاعات را از موتور و سنسورهای سرعت خودرشیر برقی گیربکس منتقل میکند تا دنده عوض شود و روغن گیربکس وارد بدنهساعت شود، اگر شیر برقی گیربکس خراب شود، این روند دچار خلل شده و باعث لرزش در تعویض دنده میشود.
لرزش گیربکس اتوماتیک در حالت d و r
برخی از ماشینهای اتومات در حالت توقف در حالت D یا R دچار لرزش اتاق میشوند، این مشکل شاید بعلت اختلال در عملکرد پیشرانه یا موتور خودرو باشد زیرا زمانی که ماشین در حالت درایو یا دنده عقب قرار میگیرد، بار مضاعفی بر روی خودرو اعمال میشود که ایرادهای خودرو را نمایان می کند.موردهای بعدی مربوط به خرابی توربین، خرابی و پارگی دسته گیربکس، خرابی بلبرینگ ها و باندهای ترمز است.
مسئله مهمی که باید به آن توجه کنید این است که تعمیر موتور و گیربکس را به دست تعمیرکاران ماهر و کاربلد بسپارید تا هم در شناسایی منشاء عیب و هم در حل آن به مشما کمک کنند.
حالا این سوال پیش میآید که در صورت مشاهده این علائم چکار کنیم، در ادامه به روش جلوگیری از این مشکلات میپردازیم.
چگونه از لرزش موتور و گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم؟
در این مقاله 6 دلیل عمده لرزش موتور و گیربس اتوماتیک را بررسی کردیم، در حالت کلی لرزش ماشین تا حدی طبیعی است ولی اگر بیشازحد باشد باید دست به کار شویم. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، از نگهداری و سرویس دهی دورهای مرتب خودرو در تعمیرگاه های معتبر غافل نشوید و اگر علامی مثل روشن شدن چراغ چک موتور و گیربکس را دیدید یا در تعویض دنده دچار مشکل شدید، تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس دقیقاً جایی ایست که باید به آن مراجعه کنید، تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس با کادر متخصص و مجرب خود به شما در زمینه های عیبیابی، خرید قطعات گیربکس، سرویس اورهال و تعمیر گیربکس اتومات مشاوره و کمک می کنند.
خبر خوب دیگر اینکه نگران حمل خودرو خود نباشید چون میتوانید بدون معطلی یا مراجعه به تعمیرگاه، درخواست خودرو بر دهید، همچنین در اتمام کار گارانتی تعمیر دریافت میکنید تا خیالتان از بابت تعمیر خودر راحت باشد.