وبلاگ

 مد اضطرار گیربکس اتوماتیک

عامل اصلی رفتن به مد اضطرار یا ماندن گیربکس اتوماتیک در یک دنده

احتمالاً شما هم تجربه استرس‌آور گیر کردن دنده گیربکس اتوماتیک به‌هنگام تعویض دنده را دارید، مثلاً در بزرگراه به‌هنگام تعویض دنده سه برای سرعت بیشتر، دچار مشکل شده و دنده به حالت مد اضطرار رفته است

. در شرایطی دیگر بعد از پارک کردن ماشین در جای پارک، نتوانسه اید آن‌را دوباره به حرکت درآورید و یا در تعویض دنده دچار مشکل شده‌اید. این مشکلات در رانندگی منجر به تصادف یا تهدید جانی راننده و سرنشینان می‌شود. دلایل مختلفی از جمله کم بودن روغن گیربکس، مشکل ترمز، گیر کردن شیر برقی گیربکس، خرابی توربین گیربکس  و پارگی سیم اتصال منجر به بروز این مشکل می‌شود. تعمیر و تعویض نکردن بموقع قطعات خودرو هم از  دگر دلایل بروز این مشکلت است. ما در این مقاله به بررسی علل ماندن گیربکس اتوماتیک در یک دنده و روش‌های تعمیر آن می‌پردازیم.

علت رفتن به مداضطرار یا ماندن گیربکس در یک دنده چیست؟

  1. کم شدن سطح روغن گیربکس و بی‌کیفیتی آن
  2. خرابی یا گیر کردن شیر برقی گیربکس
  3. مشکل ترمز
  4. خرابی توربین یامبدل گشتاور گیربکس
  5. پارگی سیم اتصال در خودروهای گیربکس اتوماتیک
  6. فعال بودن حالت limp mode (چراغ چک)خودرو

کم شدن سطح روغن گیربکس و بی‌کیفیتی آن

روغن گیربکس برای روانسازی و حفظ لغزش قطعات گیربکس استفاده می‌شود. گیربکس دائماً نیاز به روانسازی دارد و باید روغن آن در فواصل زمانی مشخص و دقیقی تعویض گردد. در غیر این صورت گیربکس با مشکلات جدی روبرو می‌شود و علاوه بر عیب‌هایی مانند قفل شدن گیربکس، بخش‌ها و اجزای داخلی نیز آسیب جدی می‌بینند. اگر روغن گیربکس سوخته باشد یا دچار تغییر رنگ شود باید آن را عوض کرد. روغن گیربکس سالم قرمز رنگ یا صورتی است و به‌راحتی از روغن گیربکس کثیف و تیره قابل تشخیص است.

 عموماً تولیدکنندگان خودرو توصیه می‌کنند که از هر 60,000 تا 100,000 کیلومتر، روغن گیربکس جدید استفاده شود. پایین آمدن روغن گیربکس  نیز باعث می‌شود تا فشار کم شده و عملکرد گیربکس در تعویض دنده کند شود. همچنین اگر در تعویض دنده احساس ساییدگی کردید حتما مقدار روغن گیربکس خود را چک کنید. این موارد تا حدی شما را از مشکل گیر کردن دنده گیربکس اتوماتیک دور می‌کنند.

خرابی یا گیر کردن شیر برقی گیربکس

شیر برقی وظیفه باز و بسته کردن مسیر روغن جهت تعویض دنده را دارد. اگر  این قطعه دچار مشکل شود، گیربکس دچار اختلال شده و دنده در هنگام تعویض گیر می‌کند. چند نوع خرابی می‌تواند برای شیر برقی اتفاق بیفتتد. اولین حالت این است که شیر برقی در زمان درست کار نکند و روغن جریان نیابد. حالت دوم این است که شیر برقی در زمان مقرر بسته نشود و این بار روغن بیش از اندازه عبور کند. حالت آخر هم شرایطی است که خود شیر در قطع و وصل کردن دچار مشکل شود، در این شرایط دنده به حالت اضطرار می‌رود و راننده نمی‌تواند ماشین را از دنده سه خارج کند.

شیر برقی گیربکس اتومات

مشکل ترمز

اگر  با فشار دادن پدال ترمز، چراغ ترمز عمل نکند باعث قفل شدن سیستم تعویض‌دنده و گیر کردن آن می‌شود. این چراغ ها با یک کلید فعال می‌شوند و اگر این کلید خراب شود، عمل تعویض دنده نیز مشکل می‌شود. خرابی در سیستم ترمز هم باعث دیر عوض شدن دنده و مخصوصاً دنده عقب می‌شود. اگر ترمز ماشین به درستی کار نکند، سیستم گیربکس هم به تبع آن درست کار نکرده و ممکن است باعث دیر عوض شدن دنده عقب شود. بنابراین نگهداری و تعمیرات منظم و به موقع گیربکس و دنده‌های اتوماتیک خودرو برای پیشگیری از این مشکلات و خطرات احتمالی ضروری است.

خرابی توربین یامبدل گشتاور گیربکس

وظیفه توربین گیربکس اتوماتیک، برقراری اتصال و انتقال قدرت بین موتور و گیربکس است. توربین گیربکس اتوماتیک، نیرو را از موتور دریافت کرده و باعث چرخش در پمپ گیربکس می‌شود. این چرخش باعث مکش در پمپ گیربکس شده و منجر به رسیدن روغن به همه‌ی قطعات می‌شود.  بنابراین هرگونه خرابی و نقص عملکرد در این قسمت باعث می‌شود تا انتقال قدرت از موتور به جعبه دنده با اختلال مواجه شود. گیر کردن دنده یا تأخیر در تعویض آن یکی از پیامدهای خرابی این قسمت است. سرویس‌های دوره‌ای درتعمیرگاه‌های تخصصی راهی برای تعمیر  پیشگیری از خسارت‌های بیشتر است.

دنده گیربکس اتومات

پارگی سیم اتصال در خودروهای گیربکس اتوماتیک

گاهی اوقات کابل‌ها و سیم‌ها ممکن است گیر کرده یا پاره شوند. در صورتی که کابل اتصال به کلاچ قطع شود، خودرو به دنده نمی‌رود و اصطلاحاً گیر می‌کند. اگر از سالم بودن سایر قطعات خودرو مطمئن هستید خودرو خود را به  یک مکانیک حرفه‌ای بسپارید تا آنرا سرویس کند.

فعال بودن حالت limp mode (چراغ چک)خودرو

زمانی که خودرو نمی‌تواند سیگنال‌هایی که از سنسورها دریافت می‌کند را تحلیل کند، سنسور هایی که منجر به تعویض دنده می‌شوند، با دریافت نادرست اطلاعات حالت  limp mode  را فعال می کند. این سیستم باعث می شود گیربکس اتوماتیک روی دنده دو یا سه قفل شود. رانندگی در حالت limp mode  خطرناک است. زیرا راننده باید با سرعتی تقریبا یکنواخت حرکت کند و نمی تواند به راحتی سرعت را کم و زیاد کند. برای امنیت بیشتر بهتر است با یک تعمیرگاه تخصصی تماس بگیرید تا خودرو شما را تا تعمیرگاه همراهی کند.

بعد از آشنایی با 6 علت اساسی مد اضطرار  و گیرکردن دنده در گیربکس‌های اتوماتیک به معرفی روش‌های پیشگیری می‌پردازیم.

گیربکس اتوماتیک

چگونه از رفتن به مداضطرار و گیر کردن دنده گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنیم؟

در این مقاله 6 دلیل رفتن به مداضطرار و گیرکردن دنده گیربکس اتوماتیک را بررسی کردیم. این مشکل ممکن است برای بسیاری از افراد اتفاق بیفتد، نبودن تعمیرات و نگهداری منظم از دیگر دلایل تأخیر در تعویض دنده‌اتوماتیک است. در صورت بروز چنین حوادثی سعی کنید وسیله نقلیه را به نزدیک‌ترین و معتبرترین تعمیرگاه تخصصی برسانید. تعمیرات منظم و نگهداری خودرو باعث حفظ کارایی آن می‌شود. از نگهداری و سرویس‌دهی دوره‌ای مرتب خودرو در تعمیرگاه های معتبر غافل نشوید و اگر علامی مثل روشن‌شدن چراغ چک موتور و گیربکس را دیدید یا در تعویض دنده دچار مشکل شدید، تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس بهترین گزینه برای شماست. تعمیرگاه تخصصی کاراگیربکس با کادر متخصص و مجرب خود به شما در زمینه های تعمیر تخصصی گیربکس اتومات ،عیب‌یابی، خرید قطعات‌گیربکس، سرویس اورهال گیربکس اتوماتیک مشاوره وکمک می‌کنند. تیم تخصصی کاراگیربکس در کمترین زمان، بالاترین سطح خدمات را ارائه می‌دهند .خبر خوب دیگر اینکه نگران حمل خودرو خود نباشید چون می‌توانید بدون معطلی یا مراجعه به تعمیرگاه، درخواست خودرو بر دهید، همچنین در اتمام کار گارانتی تعمیر دریافت می‌کنید تا خیالتان از بابت  تعمیر خودر راحت باشد.