در کارا گیربکس تست، عیب یابی و مشاوره رایگان است
علت و دلایل تقه زدن و لگد زدن گیربکس اتوماتیک
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک ارتباط مستقیمی با بروز مشکل و آسیب در سیستم گیربکس اتوماتیک دارد، تقه و یا لگد زدن گیربکس در واقع زنگ هشداری است که راننده را از نقص گیربکس مطلع کرده و نیاز به عیبیابی و تعمیرات در سیستم را به او گوشزد میکند.
بنابراین اگر با تقه زدن گیربکس اتوماتیک مواجه شدهاید و یا صدای نامعقولی از گیربکس به گوشتان میرسد باید برای تعمیر گیربکس اتوماتیک سریعا خودروی خود را نزد تعمیرگاه معتبر ببرید، اگر گیربکس خودروی شما اتوماتیک است و با مشکل لگد زدن گیربکس و تقه زدن آن مواجه هستید، بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا دلایل خرابی گیربکس اتوماتیک را بررسی کنیم.
نحوه رانندگی
رانندگی نادرست یکی از رایج ترین و ساده ترین دلایل خرابی گیربکس و علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک است. یکی از نکاتی که برخی از رانندگان معمولا در حین رانندگی آن نادیده میگیرند، تغییر ناگهانی دنده یا تغییر ناگهانی سرعت است. این امر باعث میشود که بخش کامپیوتری گیربکس اتومات با اختلال روبهرو شود و در طول زمان عملکرد خود را از دست بدهد.
تاثیر شیر رادیاتور بر گیربکس
اگر از خودرویی استفاده میکنید که گیربکس اتومات دارد بایستی از خنک بودن محیط گیربکس اطمینان حاصل کنید، سیستم خنک کننده میتواند به داد گیربکس برسد و دمای محیط کار گیربکس اتوماتیک را از طریق شیر رادیاتور تنظیم نگه دارد.
با این تفاسیر شاید علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک خراب شدن رادیاتور و یا شیر رادیاتور باشد، اگر شیر رادیاتور از کار بیفتد یا با مشکل مواجه شود نمیتواند کار خود را به درستی انجام دهد و باعث افزایش دمای گیربکس میشود که در نتیجه خرابی گیربکس را در پی خواهد داشت.
سوپاپ ها
هنگامی که سوپاپ ها یا شیرهای الکترونیکی گیربکس های اتوماتیک آسیب دیده و وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهند، روغن گیربکس تحت فشار قرار میگیرد و خاصیت روان کنندگی آن مختل میشود. در نتیجه خرابی سوپاپ را نیز میتوان علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک دانست.
اتصالات گیربکس
اگر گیربکس خودروی شما دائما تقه میزند و شما نسبت به آن بیاعتنا هستید، احتمالا باید منتظر خرابی های بیشتر در خودرو باشید زیرا تقه زدن های فراوان ممکن است دسته موتور و اتصالات گیربکس را با مشکل روبهرو کند.
به همین خاطر توصیه میکنیم در صورتی که احساس کردید گیربکس عملکرد مطلوب خود را از دست داده، سریعا به تعمیرگاه مراجعه کنید و از دیاگ رایگان کارا گیربکس استفاده نمایید.
روغن گیربکس
همانطور که میدانید معمولا از روغن مخصوص برای گیربکس های اتوماتیک استفاده میشود. در صورتی که از روغن گیربکس بیکیفیت استفاده کنید ممکن است در عملکرد گیربکس اختلال ایجاد شود. روغن بیکیفیت در مرور زمان به گیربکس آسیب وارد میکند و این امر، دیگر علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک است.
تقه زدن گیربکس در زمان حرکت نشانگر چیست؟
معمولا رایج ترین لگدزدن های گیربکس در زمان شروع حرکت خودرو رخ میدهد، کمبود روغن گیربکس یکی از دلایلی است که سبب میشود تا گیربکس در زمان حرکت تقه بزند. توجه داشته باشید که کمبود روغن گیربکس زمانی بهعنوان علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک شناسایی میشود که گیربکس از قبل با مشکل روبهرو نشده باشد.
اگر از میزان درست سطح روغن گیربکس اطمینان دارید ولی بازهم در زمان شروع حرکت با تقه زدن مواجه میشوید، مطمئنا بایستی خودروی خود را نزد تعمیرگاه معتبر تعمیر گیربکس ببرید تا بعد از شناسایی دقیق و اصولی نسبت به رفع ایرادات اقدامات لازم صورت گیرد.
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک در دنده عقب
هنگامی که گیربکس را در حالت R یا دنده عقب میگذارید، گیربکس درگیر میشود و نیرو را از موتور به لاستیک های خودرو منتقل میکند؛ اما این بار جهت چرخش چرخ دنده ها بر خلاف جهت چرخش چرخ جلو بوده و در نتیجه مسیر جریان روغن نسبت به دفعات قبل متفاوت و مخالف است و این تفاوت ممکن است باعث ایجاد مشکل در عملکرد گیربکس شود.
تعمیر تقه زدن گیربکس اتوماتیک
توجه داشته باشید که تعمیر گیربکس های اتوماتیک به مهارت، تجربه و دانش کافی نیاز دارد. در صورتی که تعمیرگاه مدنظر از افراد متخصص بهره نبرد و تعمیر گیربکس توسط افراد خبره صورت نگیرد ممکن است آسیبهای بیشتری به گیربکس وارد شود.
کارا گیربکس با بهره گیری از افراد متخصص صفر تا صد خدمات تعمیرات گیربکس اتوماتیک را ارائه میدهد، همچنین این مرکز برای اطمینان خاطر مشتریان تمام خدمات تعمیر گیربکس را با گارانتی بلند مدت به مشتریان عرضه میکند تا مشتریان عزیز نسبت به اصولی بودن و کیفیت بالای تعمیرات خودروی خود آسودهخاطر باشند.
استفاده از قطعات بیکیفیت ممنوع!
برخی از صاحبان خودروهای اتوماتیک ادعا میکنند که حتی بعد از تعمیر گیربکس نیز بازهم شاهد تقه زدن گیربکس اتوماتیک هستند و پس از گذشت مدت کوتاهی از تعمیر دوباره با مشکل تقه زدن روبهرو شدهاند. بهتر است بدانید که تعمیرکار بایستی در ابتدا علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک را شناسایی کند و پس از آن اگر قطعهای از گیربکس با مشکل مواجه شده بود، سریعا قطعه اصلی و باکیفیت جایگزین آن کند.
متاسفانه برخی از تعمیرگاه ها برای کم کردن هزینه تعمیر و یا عدم دسترسی به قطعات اصلی، گاهی از قطعات بیکیفیت و تقلبی استفاده میکنند. این امر در مرور زمان سبب میشود تا گیربکس با مشکل روبهرو شود و دیگر عملکرد مفید خود را نداشته باشد.
هزینه تعمیر تقه زدن گیربکس اتوماتیک
بهتر است بدانید که برای اطلاع از هزینه تعمیر ابتدا بایستی علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک مشخص گردد. عوامل بسیاری در تعیین هزینه تعمیر نقش دارند، برای مثال تعمیر و یا تعویض قطعات و یا بزرگی و یا کوچک بودن ایرادات در برآورد هزینه تعمیر نقش بسزایی دارند.
در صورتی که قصد تعمیر گیربکس خود را دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از آن ها مشاوره رایگان دریافت کنید.
سخن پایانی
در این مطلب نکات مهمی در رابطه با علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک بیان شد، در صورتی که قصد دارید تعمیرات اصولی گیربکس اتوماتیک برای خودروی شما انجام شود میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا به تعمیرگاه کارا گیربکس مراجعه کنید تا پس از عیبیابی، مشاوره و دیاگ که هر سه به صورت رایگان انجام میشود، نسبت به رفع ایرادات اقدامات لازم صورت گیرد.